При учението в София тази вечер се цели задействане на плана за

...
При учението в София тази вечер се цели задействане на плана за
Коментари Харесай

По заповед на премиера проведоха антитерористично учение в София

При учението в София тази вечер се цели задействане на проекта за деяние при тероризъм. Това сподели нощес министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, който участва на учението. Той изясни, че учението е проведено след заповед на премиера.

 

В учението са взели участие близо 200 души от разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, Столична община, Спешна помощ, Българския Червен кръст и други От вътрешното министерство допълват, че са вероятни известни усложнения в напредването в региона на Софийския университет и храм-паметника „ Св. Александър Невски “. 

Първоначално образованието трябваше да се организира на 31 януари, но беше анулирано поради убийството на Мартин Божанов.

Според сюжета на учението микробус се врязва в навалица от хора на централен площад. В микробуса има трима нападатели, като по събралите се на площада е открита пукотевица. За минути нападателите съумяват да избягат, а минути по-късно на място пристигат първите екипи на полицията и Спешна помощ. В същото време, още веднъж по сюжета на учението, стартира и издирването на извършителите на симулирания терористичен акт.

Има и заложническа рецесия в институция. Там е преодоляна защитата и са видяни две лица с оръжие. 

 

Целта на учението е да се ревизира времето на реакция на всички служби, които са ангажирани при сходен тип рецесия. В идващите дни ще създадем разбор на видяното. А по-късно ще бъдат дадени рекомендации. Отново съгласно сюжета, ще бъде основан щаб, в който вземат участие редица институции, сподели министър Калин Стоянов.

 

В учението участваха близо 200 души от разнообразни структури на Министерство на вътрешните работи, Министерството на защитата, Столична община, Спешна помощ, Българския Червен кръст и др. Първоначално образованието трябваше да се организира на 31 януари, но беше анулирано поради убийството на Мартин Божанов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР